Van Borselen levert kwaliteitsfilters voor industriële toepassingen

Filterkaarsen

Van Borselen heeft een volledig programma industriële filterkaarsen, vaak direct geleverd vanuit ons magazijn.

Kaarsfilters zijn te verkrijgen in een micronage van 0.02µm tot enkele millimeter en in veel verschillende materialen. 
Dit maakt een kaarsfilter voor bijna iedere toepassing een geschikte oplossing. 

Membraan filterkaarsen

BorsoPes Aqua

De BorsoPES-Aqua is een PES (polyethersulphone) membraan filterkaars. De BorsoPes-Aqua Membraan Filterkaars is beschikbaar in micronages 0.04 micron, 0.1 micron, 0.2 micron.

BorsoPes Biological

De BorsoPES-Biological Membraan Filterkaarsen is een PES (polyethersulphone) Membraan filterkaars. De BorsoPEs-Biological Membraan Filterkaarsen zijn beschikbaar in micronages 0.04µm, 0.1µm, 0.2µm met een Log reduction value 10-7 en 10-9.

BorsoPes Biological+

De BorsoPes-Biological+ is een dubbel laags PES (polyethersulphone) membraan filterkaars. De BorsoPes-Biological+ Membraan Filterkaarsen zijn beschikbaar in micronages 0.04µm, 0.1µm, 0.2µm met een Log reduction value 10^7 en 10^9.

BorsoVino

BorsoVino membraan filterkaarsen zijn speciaal ontworpen voor de microbiologische stabilisatie van drankproducten.

BorsoNylo

BorsoNylo Microfiltratie filterelementen hebben een groot geplisseerd oppervlak van hydrofiel Nylon 6.6 membraan. De BorsoNylo kaarsfilters zijn te verkrijgen in de single als dubbel laags membraan filterkaars.

BorsoPTFE

BorsoPTFE microfiltratie elementen zijn speciaal ontworpen voor het gebruik in corrosieve gassen en vloeistoffen.

Meltblown filterkaarsen - BorsoSpun

BorsoSpun Polypropyleen

De BorsoSpun Meltblown Filterkaarsen zijn gemaakt van FDA goedgekeurd polypropyleen. Door zijn uitstekende prestatie-eigenschappen, is het een economische keuze voor een breed scala aan toepassingen. BorsoSpun meltblown kaarsfilters zijn verkrijgbaar in een reeks industriële standaardlengtes als absolute of nominale nominale filterpatronen.  De Borsospun kaarsfilters zijn ook te verkrijgen in de materialen nylon  of polyester.

BorsoSpun Nylon

De BorsoSpun Meltblown Filterkaarsen zijn gemaakt van FDA goedgekeurd Nylon (6.6). Door zijn uitstekende prestatie-eigenschappen, is het een economische keuze voor een breed scala aan toepassingen. BorsoSpun meltblown filterkaarsen zijn verkrijgbaar in een reeks industriële standaardlengtes als absolute of nominale nominale filterpatronen. De Borsospun kaarsfilters zijn ook te verkijgen in de materialen Polypropyleen of Polyester.

BorsoSpun Polyester

De BorsoSpun Meltblown Filterkaarsen zijn gemaakt van FDA goedgekeurd Polyester. Door zijn uitstekende prestatie-eigenschappen, is het een economische keuze voor een breed scala aan toepassingen. BorsoSpun meltblown filterkaarsen zijn verkrijgbaar in een reeks industriële standaardlengtes als in een absolute of nominale nominale filterpatronen. Tevens zijn de Borsospun kaarsfilters te verkijgen in de materialen Polypropyleen en Nylon.
 

BorsoSpun Absoluut

De BorsoSpun Absoluut Meltblown Filterkaarsen zijn gemaakt van FDA goedgekeurd polypropyleen, Nylon of Polyester met een effciency van 99,98% (Beta 5000). Door zijn uitstekende prestatie-eigenschappen, is het een economische keuze voor een breed scala aan toepassingen. BorsoSpun meltblown filterkaarsen zijn verkrijgbaar in een reeks industriële standaardlengtes als absolute of nominale nominale filterpatronen. De Borsospun Abosoluut meltblown kaarsfilters zijn ook te verkrijgen in de materialen Polypropyleen en Polyester. 

Geplisseerde filterkaarsen

BorsoPleat-P

De BorsoPleat-P Filterkaarsen zijn geschikt voor het verwijderen van ongewenste deeltjes en als voor-filtratie ter bescherming van membraan filterskaarsen. De BorsoPleat-P kaarsfilter is te verkrijgen in een micronage van 0.5µm tot 105µm abs.

BorsoPleat-k

De BorsoPleat-K is een combinatie van acht afzonderlijke filtratielagen voor een echte dieptefiltratie, met het oppervalkte van een gepliseerd element. ​BorsoPleat-K patronen zijn bij uitstek geschikt voor de filtratie van procesvloeistoffen, die verontreinigingen bevatten met een breed scala aan deeltjesgrootte. De BorsoPleat-K Kaarsfilters zijn te verkrijgen in een micronage van 0.5µm tot 75 micron abs.

BorsoMicro

​De BorsoPleat-M filterpatronen van Van Borselen Filters, maken gebruik van de Laatste ontwikkelingen op het gebied van borosilicaat glasvezel filtermedia technologie. Deze Geplisseerde filterkaarsen zijn opgebouwd uit robuuste glasvezel- en polypropyleenfilters en bieden een verwijderingsgraad van 0,5 tot 5 micron absoluut.

BorsoCrypto

​BorsoCrypto filterkaarsen worden gebruikt voor de bestrijding van Cryptosporidium-ocysten in water dat gebruikt wordt in de voedingsmiddelen-, dranken- en de waterindustrie.

BorsoPleat High Flow Filterkaarsen

BorsoPleat-HF

De BorsoPleat-HF High flow Filterkaarsen zijn gemaakt van een robuuste constructie van 100% polypropyleen, De High flow filterkaarsen zijn te verkrijgen in 0,5 tot 100 micron absoluut, 99,98%. Tevens is de BorsoPLeat-HF Kaarsfilters zijn ook te verkrijgen in volledig RVS.

BorsoPleat Max 740 serie

Borso 740B High flow filterkaarsen (afmeting 40"x7')' hebben een filteroppervlak van 18m2 per filterkaars en zijn daarmee de vuilvangkampioen, tot 14 kg per filterkaars.
Geen enkele andere High flow filterkaars op de markt kan een dergelijke vuillast bergen. Daarmee geeft dit product lange standtijden en minimale filterkosten.

BorsoMetal Filterkaarsen

BorsoMetal Sintered Metal Fibers

​De BorsoMetal Sintered Metal Fibers worden vervaardigd uit willekeurig gelegde metaalvezels en gesinterd tot een uniform hoog porositeitsfiltermedium.

BorsoMetal Sintered Metal Powder

De BorsoMetal Sintered Metal Powder is een robuust filtermateriaal dat vervaardigd is uit metaalpoeders die aan elkaar gebonden zijn door middel van sinterverbindingen.

BorsoMetal Sintered Metal Mesh

​De BorsoMetal Sintered Metal Mesh is een Filterkaars die bestaat uit meerder lagen die middels diffusion-bonded aan elkaar gemaakt zijn.

BorsoMetal Sintered metal Composite

De BorsoMetal Sintered Metal Composite is een filterkaars opgebouwd uit meerdere gesinterd filtratie lagen.

Resin Bonded Filter cartridges - MicroKlean

BorsoKlean kaarsfilters

Van Borselen Filters Resin Bonded Cartridge filters worden geproduceerd middels een geavanceerd productieproces, hierdoor krijgt het filter een extreem rigide structuur. Deze structuur zorgt ervoor dat het filter zeer goed bestand is tegen extreme viscositeit en temperatuur zonder dat het filter vervormt of klap. De BorsoKlean filterkaarsen zijn te verkrijgen in een polyester en een acrylic media.

BorsoGlass kaarsfilters

Van Borselen Fiber Glass Filter Cartridges zijn gemaakt van fijne glasvezel vezels welke door middel van een phenolic resin elkaar gebonden zijn. Dit resulteert in een asymmetrische structuur met een zeer hoge open area.

Vent & steriele lucht Filterkaars

BorsoVent filterkaars

De BorsoVent filterkaars is een ePTFE-membraan filter voor de Be- & ontluchting. De BorsoVent Filterkaarsen zijn vervaardigd met behulp van een zeer hydrofoob ePTFE-membraan.

BorsoPTFE Filterkaars

BorsoPTFE microfiltratie elementen zijn speciaal ontworpen voor het gebruik in corrosieve gassen. Een natuurlijk sterk hydrofoob PTFE membraan maakt dit het patroon van uw keuze wanneer een hoge weerstand tegen agressieve vloeistoffen vereist is.

Aktief Kool filterkaarsen

Beschikbaar in: granulaat, geïmpregneerd en carbon block

Lengtes:  5”, 9¾”, 10”, 19½”, 20”, 29¼”, 30”, 40” en big blue

Complete Ametek range voor ontchloring van drinkwater (GAC, EB, EP, etc.).

Of u wilt ontkleuren, onchloreren, ontgeuren; laat u adviseren wat het beste is voor uw toepassing.

Foodgrade:  FDA 21 CFR 177  en EC10/2011

bca-borsocarbon_web

Gewikkelde filterkaarsen

Materialen: PP, PE, katoen, glasvezel, nylon, ryton (PPS), non-foaming etc.

Lengtes:  5”, 9¾”, 10”, 19½”, 20”, 29¼”, 30”, 40” en big blue

Micronages: 0,4-0,5-1-3-5-10-25-50-75-100-200-300-400 micron

Kern: PP, RvS, etc.

Afwerking: SOE en DOE

vb -wound elements
Van Borselen Filters
Argonstraat 66
2718 SN Zoetermeer
Nederland
079-341 23 14
info@vanborselen.nl
ma-vr 08:30-17:00
KvK-nummer: 27103715